Gelukkig nieuwjaar
7 januari 2019
SportSpot
29 januari 2019

Zaterdag 19 januari werd in De Achtsprong de Zoetermeerse schaakkampioenschappen voor basisscholieren gespeeld. Namens de school speelden Noor, Stash, Krzyz en Sunidhi. Zij wonnen allen een prijs. Noor won in Groep 5 zes van haar zeven partijen. Met dat resultaat werd zij voor De Achtsprong de eerste schaakkampioen(e) ooit. Een week eerder werd Noor bij de Meisjes F al kampioene van de Haagse Schaakbond. Knap, knap, knap om twee schaakkampioenschappen binnen een week te winnen. Stash behaalde een vijfde plaats in groep 7, een sterk resultaat voor een niet-clubschaker. Sunidhi werd vijfde in groep 6 en liet opnieuw zien dat ze met de dag beter gaat schaken. In groep 4 scoorde Krzyz ook een fraaie schaakbeker door op de vierde plaats te eindigen. 26 januari speelt het schaakteam van De Achtsprong om het lokale kampioenschap.

X